Automaattinen varasto- ja kokoonpanolinja

Elkome suunnitteli Valtra Oy:lle automaattisen traktorin voimansiirtojen välivaraston ja esikokoonpanojärjestelmän. Kokonaistoimitukseen kuului järjestelmän valmistus, asennus, käyttöönotto ja käyttökoulutus. Projekti toteutettiin yhteistyössä Formia Vesme Oy:n kanssa.

Traktorien valmistus asiakaskohtaisesti

Yksilöllisesti räätälöityjä Valtra-traktoreita valmistetaan alansa edistyksellisimmässä tehtaassa Suolahdessa. Valtran nykyaikaiselle ja joustavalle tuotannolle on tyypillistä, että asiakas voi valita tilaamaansa traktoriin haluamansa varustelun aina etukuormaimesta mp3-soittimeen asti. Osat ovat standardiosia, mutta erilaisten varustelukombinaatioiden määrä on huima. Tämä asettaa suuria vaatimuksia sekä tuotannolle että tehtaan sisäiselle logistiikalle.

RFID- ja Bluetooth-tekniikkaa hyödyntäen

Valtralle toimitetun uuden välivarasto- ja esikokoonpanojärjestelmän avulla tuotanto pystyy mukautumaan tarvittaessa hyvin nopeasti ja joustavasti tuotannon muutoksiin. Järjestelmä pitää kirjaa jokaisesta voimansiirrosta muun muassa RFID-tekniikan avulla. Näin operaattori näkee yhdellä silmäyksellä välivarastossa olevien voimansiirtojen tyypin ja osaa pyytää järjestelmää tuomaan tuotantoon esikokoonpanolinjalle oikean voimansiirron juuri oikealla hetkellä. Varastoa ja esikokoonpanolinjaa palvelee joukko siirtovaunuja, joista osan ohjaus tapahtuu langatonta Bluetooth-tekniikkaa hyödyntäen.

Ota yhteyttä

yhteyshenkilo

Petri Järvinen
p. 050 324 9532
petri.jarvinen@elkome.com Kaikki yhteystiedot

Lähetä viesti